2021.04.20.
Breaking News

Ezért nem mindegy hol veszed a levegőt!

Az orrunk egy igen komplex szervünk. Az orrhoz tartozik az orrüreg, mely több funkciót is ellát. Az orr részt vesz a légzésbenszaglásbanvédekezésben és a hangképzési feladatokban is. Az ember egészséges körülmények között az orrán vesz levegőt, ez az orrlégzés.  Az orrlégzés biztosítja a beérkező levegőt melegítő, párásító, szűrő, tisztító hatást. Ha az orrlégzés valamilyen okból kifolyólag korlátozott, a légzés szájon keresztül kiegészül, azonban ez mindenképpen csak szükségmegoldás lehet, mivel az orr az immunrendszer kapuja!

Egy híres kutatóorvos, Konstantin Buteyko felismerte, hogy a modern életmód – a rengeteg stressz, a rendszeres mozgás hiánya, a helytelen táplálkozás, az elhízás, a kelleténél melegebb lakások – szájlégzéshez és helytelen légzési szokásokhoz, és alapvetően a túllégzés kialakulásához vezetnek.

A túllégzés pedig egy sor „civilizációs” betegség (asztma, depresszió, éjszakai légzészavarok, alvási apnoe, magas vérnyomás, pánikbetegség, szív- és keringési rendellenességek, allergia) kiváltó oka lesz.

Buteyko professzor ezért kifejlesztette módszerét, amelynek célja a normális fiziológiai légzés helyreállítása és a hozzájuk kapcsolódó tünetek javítása. A Buteyko módszer légzőgyakorlatokból és életviteli útmutatásokból (testmozgás, beszéd, táplálkozás, alvás stb.) áll. Módszerével elérhető a légzés maximális irányítása és a civilizációs betegségek tüneteinek jelentős csökkentése.

A Buteyko online tréningsorozat azonnal használható, hatékony eszközöket nyújt, amit bárki könnyedén alkalmazni tud egészsége visszaállítása érdekében.

A tréning fő célja a helyes funkcionális légzés megismertetése és elsajátítása és a légzés egészségre gyakorolt hatásának tudatosítása. A Buteyko módszer tudományos alapokon nyugszik, és több nyugati országban a hagyományos egészségügyi rendszer is előszeretettel alkalmazza a gyógyszeres terápiák kiegészítésére.

Az online tréning előnye, hogy otthona kényelméből megtanulhatja a módszer alapjait, és ez ötvöződik a kiscsoportos foglalkozások előnyeivel, így maximalizálható a fejlődés üteme.

Az 5 héten át tartó online élő Buteyko tréningen és az otthon való rendszeres gyakorlással javulnak az olyan gyakori panaszok, mint például az asztma, nehéz légzés, nátha, szorongás, pánikrohamok, horkolás és alvászavarok is.